Градът под тепетата – Пловдив се нареди в листата с най-добрите

...
Градът под тепетата – Пловдив се нареди в листата с най-добрите
Коментари Харесай

Пловдив е сред най-добрите туристически дестинации за 2019 г. според „Гардиън“

Градът под тепетата – Пловдив се подреди в листата с най-хубавите туристически дестинации на 2019г. на вестник „ Гардиън„, а съществена причина за това е, че тази година градът е Европейска столица на културата.

В обявата на „ Гардиън “ градът е избран като „ град на изкуството, музиката и науката„, който има „ огромни проекти за 2019 година “ – концерти, театрални постановки и изложения. „ Купонът стартира на 11 януари с шоу от музика, светлина и танц “, разяснява създателят.

„ Гардиън “ загатва няколко от събитията в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата – „ Айляк парад„, който е очакван за 4 май, и Brexit Blues – фестивал, който отдава респект на английската музикална сцена.

Други събития, които „ Гардиън “ отбелязва в публикацията, са изложбата „ Еврика! “ на „ Музейко„, която показва научни открития от 19 и 20 век, както и фестивалът Opera Open, който ще се състои сред 14 юни и 31 юли на сцената на Античния спектакъл в Пловдив.

Припомняме, че тези дни следва и възпоменателно тържествено честване във връзка навършването на 141 години от Освобождението на Пловдив от османско иго. То ще се организира на 16 януари, от 11:00 часа пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина. Слово във връзка годишнината и събитията от 1878 година ще произнесе Георги Василевски – историк, учител в Националната комерсиална гимназия в Пловдив. Водещ на тържеството ще бъде Златко Павлов.

В формалната гала ще вземат участие почетна рота, венценосци и боен духов оркестър. Паметта на починалите за свободата на Пловдив ще бъде почетена с рухване на колене и минута безмълвие. Ще бъдат положени венци и цветя на паметника на именития Капитан Александър Петрович Бураго.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР